No spam ever. Unsubscribe in one click. By submitting your email address, you indicate your consent to receiving email marketing messages from us.

En av Europas mest prestigefyllda klubbtävlingar

Före detta UEFA-cupen kallas numera för Europa League och är kontinentens mest prestigefyllda turnering, efter Champions League.

Kort introduktion av Europa League

Europa League har arrangerats en gång per år ända sedan 1971, även om man bytte namn till UEFA Europa League under 2009-2010-säsongen.

Lagen kvalar in till turneringen beroende på hur de har presterat i sina nationella ligor, vilket även gäller för Champions League. De första fyra lagen i exempelvis Premier League kvalificerar sig till Champions League, medan lag därunder kvalificerar sig till Europa League (ned till en viss gräns ska tilläggas, så det gäller att hamna tillräckligt högt upp i tabellen för att få vara med och tävla om de stora pengarna ute i Europa.

Europa League har vunnits av 27 olika klubbar, varav 12 har vunnit trofén mer än en gång. Den mest framgångsrika klubben i denna turnering - och de nuvarande mästarna - är Sevilla, som har 5 titlar. Men under 2016/2017 har de ingen chans att vinna då följande fyra klubbar återstår i semifinalen: Celta de Vigo, Manchester United, Ajax och Lyon.

Viktiga datum i Europa League 2016/2017

3-4:e maj - första omgången av semifinalerna

Ajax 4 - 1 Lyon
Celta de Vigo - Manchester United

11:e maj - andra omgången av semifinalerna

24:e maj - finalen på Friends Arena i Solna, Stockholm

You have unread messages

You have unread messages